Kunstroute 2018

Oproep voor Zutphense professionele kunstenaars

 

Kunstconnectie Zutphen (KCZ) is er voor en door Zutphense kunstenaars. Ook in 2018 nemen we weer het initiatief voor een activiteit om de bekendheid van ons werk te vergroten.

Je zat er misschien al op te wachten. Dit is het jaar van de Kunstroute. Na het bekijken van alle geplande activiteiten in Zutphen hebben we gekozen voor vrijdagmiddag 15 t/m zondag 17 juni. Volgens de nu bekende overzichten is dit weekend nog niet bezet met een andere voor ons concurrerende activiteit.

 

Heb je zin om deel te nemen? We horen graag voor 1 februari of dat in principe het geval is. Als de plannen een richting uit gaan die niet past kun je alsnog afzeggen.

 

We kunnen dit niet alleen organiseren, daar hebben we je hulp voor nodig.

Er zijn twee mogelijkheden.

 

1. Je doet mee als kunstenaar met een expositie in je atelier of op een andere locatie.

Dat betekent:

Je bent een professionele Zutphense kunstenaar.

Je wordt opgenomen in de route met je tentoonstellingslocatie.

Er komt een afbeelding van je werk, evenals je naam en contactgegevens (website, e-mail en telefoon) in de publicatie over de route.

Publicatie van een extra activiteit als een demonstratie, korte workshop of life muziek die je organiseert, waarmee je meer bezoekers trekt.

Je bent persoonlijk aanwezig tijdens de openingstijden van de route (nog nader vast te stellen door de organisatiegroep maar voorlopig vrijdag 14 – 17 uur, zaterdag en zondag 11- 17 uur).

Je betaalt € 75 aan deelnamekosten aan KCZ, voor ontwerp en drukkosten van routeboekjes, posters, flyers e.d., voor het inrichten van een centrale tentoonstelling, voor de opening en de afsluiting.

Je wordt vermeld tijdens de kunstroute op de website van KCZ.

Je voert enkele deeltaken uit, ondersteunend aan de organisatie. (We denken hierbij aan het rondbrengen van flyers en posters, aanleveren teksten en foto’s voor PR, uitdelen van vlaggen, meehelpen bij het inrichten van de centrale tentoonstelling, de opening en de afsluiting en dergelijke).

 

Je geeft je op voor de organisatiegroep van ongeveer 8 mensen.

Dat betekent:

Je betaalt geen €75, maar zet tijd, denkkracht en contacten in om het geheel uit te werken en te organiseren. Reken op een avond per week. In het begin zal dat minder zijn, aan het einde meer, afhankelijk van de taken die je op je neemt.

Je kunt uiteraard ook zelf deelnemen aan de route.

Je hebt de mogelijkheid om een kunstroute te maken die aan jouw ideeën voldoet. Met of zonder een thema, alleen in het centrum van Zutphen of ook daarbuiten, met een poster en/of een boekje of misschien wel iets heel anders, in samenwerking met andere kunstdisciplines of niet. Jij bent medebepalend.

 

PR dreigt altijd een ondergeschoven kindje te worden. Ligt daar je hart, vind je dat we dat eens goed op zouden moeten pakken, grijp dan je kans en geef je op voor de organisatiegroep. Het gaat hierbij vooral om Sociale media en persberichten voor dag-, week- en kunstbladen. We willen graag dat twee mensen vanaf het begin hier een plan voor maken en dit uitvoeren. Zij krijgen na het maken van gezamenlijke afspraken dan ook geen andere uitvoerende taken zodat ze zich daar volledig op kunnen concentreren. Wel is het handig om zoveel mogelijk bij algemene overleggen te zijn, zodat duidelijk is waar de PR over moet gaan, je een plek hebt waar met je meegedacht wordt en je ook een stem hebt in de besluitvorming.

 

Heb je nog vragen, wil je eerst overleggen, we horen het graag.

kemperman@12move.nl

last modified 2018 01 02   www.kalkowsky.nl